Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να λιώσει, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 7΄-8΄ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο για 2΄-3΄.
- Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κρέμα να δέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
- Κρατάμε 2 φλ. κρέμα για τη συνέχεια.
- Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κρέμα.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
- Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια.
- Στρώνουμε το 1/3 από τα τρίμματα των λαζανιών στο σκεύος.
- Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο.
- Και από πάνω δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια.
- Απλώνουμε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο.
- Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο.
- Περιχύνουμε με τα 2 φλ. κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
- Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20΄ το ψήσιμο, να ροδίσει το φαγητό.