Λαζάνια µε κοτόπουλο, πράσο και κρέµα τυριού

Πεντανόστιμη συνταγή, με ιδιαίτερη τεχνική. Το θρυμματισμένο λαζάνι σε στρώσεις πίνει όλα τα υγρά του φαγητού. Τέλειο! Αξιοποιήστε κοτόπουλο, ψητό ή βραστό που σας έμεινε από το χθεσινό γεύμα.

6

25 λεπτά

30 λεπτά

λαζάνια με κοτόπουλο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

    1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να λιώσει, σε μέτρια φωτιά.
    2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 7΄-8΄ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
    3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο για 2΄-3΄.
    4. Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κρέμα να δέσει.
    5. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
    6. Κρατάμε 2 φλ. κρέμα για τη συνέχεια.
    7. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κρέμα.

    ΣΤΟ ΤΑΨΙ

    1. Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
    2. Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια.
    3. Στρώνουμε το 1/3 από τα τρίμματα των λαζανιών στο σκεύος.
    4. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο.
    5. Και από πάνω δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια.
    6. Απλώνουμε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο.
    7. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια.
    8. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο.
    9. Περιχύνουμε με τα 2 φλ. κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
    10. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 180°C στις αντιστάσεις.
    11. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20΄ το ψήσιμο, να ροδίσει το φαγητό.
    Απόρρητο