• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
48
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 750 ml ζωμός κότας (ζεστός)
  • 500 γραμμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 200 γραμμ. λαζάνια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. πικάντικη γραβιέρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για την κρέμα

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να λιώσει, σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 7΄-8΄ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο για 2΄-3΄.

    Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κρέμα να δέσει.

    Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.

    Κρατάμε 2 φλ. κρέμα για τη συνέχεια.

    Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κρέμα.

    Στο ταψί

    Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.

    Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια.

    Στρώνουμε το 1/3 από τα τρίμματα των λαζανιών στο σκεύος.

    Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο.

    Και από πάνω δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια.

    Απλώνουμε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο.

    Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια.

    Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο.

    Περιχύνουμε με τα 2 φλ. κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

    Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 180°C στις αντιστάσεις.

    Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20΄ το ψήσιμο, να ροδίσει το φαγητό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται