Λαζάνια µε κοτόπουλο, πράσο και κρέµα τυριού

Υλικά

  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 750 ml ζωμός κότας (ζεστός)
  • 500 γραμμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 200 γραμμ. λαζάνια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. πικάντικη γραβιέρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να λιώσει, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 7΄-8΄ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο για 2΄-3΄.

Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κρέμα να δέσει.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.

Κρατάμε 2 φλ. κρέμα για τη συνέχεια.

Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κρέμα.

Στο ταψί

Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.

Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια.

Στρώνουμε το 1/3 από τα τρίμματα των λαζανιών στο σκεύος.

Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο.

Και από πάνω δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια.

Απλώνουμε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο.

Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο.

Περιχύνουμε με τα 2 φλ. κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 180°C στις αντιστάσεις.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20΄ το ψήσιμο, να ροδίσει το φαγητό.

https://www.argiro.gr/recipe/lazania-me-kotopoulo-praso-kai-krema-turiou/