Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΣΑΛΤΣΑ
- Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
 - Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα.
 - Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά.
 - Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8-10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
 - Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
 - Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει.
 - Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.
 
ΨΗΣΙΜΟ
- Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια.
 - Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος.
 - Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις.
 - Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα.
 - Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
 









