Πατατοσαλάτα με μουστάρδα

Eλαφριά πατατοσαλάτα με μουστάρδα, λεμόνι και κάπαρη. Ιδανική για ορεκτικό ή συνοδευτικό για ψητά κρέατα. Έτοιμη σε 25 λεπτά!

Εύκολη
0:25

4 μερίδες

5 λεπτά

20 λεπτά

πατατοσαλατα με μουσταρδα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μέσα στο νερό ένα κλωνάρι δενδρολίβανο ή θυμάρι για άρωμα.
  2. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι).
  3. Όταν είναι έτοιμες, στραγγίζουμε τις πατάτες, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας).
  4. Σε μικρό μούλτι ή στο μπλέντερ, χτυπάμε: το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το νερό από τις πατάτες μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή, κρεμώδη σως.
  5. Περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες με τη σως και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
  6. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστές.

Tips

  • Αν περισσέψει, η σως ταιριάζει υπέροχα και σε πράσινες σαλάτες ή σαν ντιπ για λαχανικά.
Απόρρητο