Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μέσα στο νερό ένα κλωνάρι δενδρολίβανο ή θυμάρι για άρωμα.
- Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι).
- Όταν είναι έτοιμες, στραγγίζουμε τις πατάτες, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας).
- Σε μικρό μούλτι ή στο μπλέντερ, χτυπάμε: το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το νερό από τις πατάτες μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή, κρεμώδη σως.
- Περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες με τη σως και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού.
- Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστές.
Tips
- Αν περισσέψει, η σως ταιριάζει υπέροχα και σε πράσινες σαλάτες ή σαν ντιπ για λαχανικά.