Λεμονόπιτα με γιαούρτι
Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι µε το baking powder.
Χτυπάμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.
Τα χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά, να φουσκώσουν και να κρεμώσουν καλά.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μίγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το baking poweder.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί µε διάμετρο 30 ή 32 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεμονόπιτα να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη λεμονόπιτα (που είναι πλέον κρύα) και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
Εάν την παγώσετε στο ψυγείο και κατόπιν τη σερβίρετε, είναι το κάτι άλλο!
Αγαπάτε τη γεύση και το άρωμα του λεμονιού; Εδώ σας έχω 6 γλυκές συνταγές με λεμόνια που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!