Λιγκουίνι με καλαμαράκια, γαρίδες και πέστο, ένα φαγητό φανταστικό. Απολαύστε το σε κάθε...

Λιγκουίνι με καλαμαράκια, γαρίδες και πέστο, ένα φαγητό φανταστικό. Απολαύστε το σε κάθε ευκαιρία.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
72

Για τα λιγκουίνι με καλαμαράκια, γαρίδες και πέστο

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 βάζα σπιτική σάλτσα πέστο
  • 1 συσκ. λινγκουίνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ζυμαρικά

    Πρώτα βράζουμε σε κατσαρόλα τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2′ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

    Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

    Αφήνουμε για 2′ ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα.

    Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

    Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι.

    Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

    Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2′.

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για τέλεια σπιτική σάλτσα πέστο.

    Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται