Για τα ζυμαρικά
Πρώτα βράζουμε σε κατσαρόλα τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2′ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε για 2′ ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι.
Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2′.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για τέλεια σπιτική σάλτσα πέστο.
Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.