Εύκολα και πεντανόστιμα καλαμαράκια με μακαρόνια. Έτοιμα σε λιγότερο από 15’

Εύκολα και πεντανόστιμα καλαμαράκια με μακαρόνια. Έτοιμα σε λιγότερο από 15’

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
72

Για τα καλαμαράκια με μακαρόνια

  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. τριμμένη ντομάτα ή χυμός
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για το τελείωμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σπάμε την σκελίδα σκόρδου και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το φινόκιο.

    Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Ρίχνουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, έπειτα το αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί και να στεγνώσει τελείως.

    Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και 4-5 κοτσάνια μαϊντανού.

    Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 6 λεπτά.

    Ωστόσο σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι.

    Ρίχνουμε τα μακαρόνια και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

    Όπως στάζουν με τσιμπίδα τα ρίχνουμε στα καλαμαράκια.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας κυκλικά στην μέση του τηγανιού.

    Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια για πιο ζουμερή σάλτσα και ελάχιστο ελαιόλαδο.

    Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε.

    Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τα απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και ζουμερά τα μακαρόνια.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται