Φασόλια με κρέας (Ροδίτικη φασολάδα)

Τα φασόλια με κρέας στην κατσαρόλα, είναι μία παραδοσιακή ροδίτικη συνταγή. Τα λόπια, αυτά τα ντόπια, βραστερά και πεντανόστιμα φασόλια, είναι αυτά που πραγματικά απογειώνουν τη γεύση της

Εύκολη
1:40

8 - 10

30 λεπτά

1 ώρα και 10 λεπτά

φασόλια με κρέας

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Video

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα σε μία βαθιά κατσαρόλα το κατσίκι με μπόλικο νερό να μαλακώσει.
  2. Όταν γίνει το κρέας, το βγάζουμε σε μία πιατέλα και κρατάμε το ζωμό.
  3. Βράζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό για περίπου 30′ να μαλακώσουν.
  4. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  5. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το βρασμένο κατσίκι.
  6. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, τη ντομάτα, το καρότο, το σέλινο, τον πελτέ και το ζωμό του κρέατος.
  7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα λόπια με το κατσίκι να βράσουν για 40′ περίπου, σε σιγανή φωτιά μέχρι να χυλώσει η Ροδίτικη φασολάδα.
  8. Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου».

Tips

  • Εναλλακτικά όλο το φαγητό μπαίνει σε βαθύ ταψί και ψήνεται στον ξυλόφουρνο.
  • Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η Κ. Θαρενή από την Καταββιά της Ρόδου και την ευχαριστούμε πολύ.

    Εναλλακτικά όλο το φαγητό μπαίνει σε βαθύ ταψί και ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Η λοπάδα δεν είναι άλλο από μια φανταστική φασολάδα που οφείλει την γεύση της στη μοναδική ποικιλία των Ροδίτικων φασολιών από την περιοχή της Καταβιάς στην Νότια Ρόδο. Τα λόπια είναι μία τοπική ποικιλία φασολιών, προϊόν ΠΟΠ, πολύ νόστιμα και πολύ βραστερά. Τρώγονται σκέτα ή με κρέας.

Απόρρητο