Λουκουμάδες με μπισκότο

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. νερό
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Για τα σοκολατάκια

  • 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 μπισκότα γεμιστά
  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τους λουκουμάδες

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, την ρίχνουμε καυτή μέσα στη σοκολάτα, περιμένουμε 1′ κι ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.

Μόλις το μείγμα μας κρυώσει καλά, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, πλάθουμε μικρά σοκολατάκια σαν τρούφες και τα φυλάμε στην κατάψυξη.

Ζύμη για τους λουκουμάδες

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι – μαγιά – ζάχαρη)

Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο νερό (που πρέπει να είναι χλιαρό) για να διαλυθεί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη, για 40′ περίπου, σε ζεστό μέρος.

Παίρνουμε τα σοκολατάκια  από την κατάψυξη, ρίχνουμε ένα ένα μέσα στην ζύμη φροντίζουμε να καλυφθεί καλά με το χυλό και τηγανίζουμε στο σπορέλαιο.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με λιωμένη σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.

https://www.argiro.gr/recipe/loukoumades-me-mpiskoto/