• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
  • αναμονή 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις κουταλίδες

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ φλ. νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι ή κανελοζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή χυλό.

    Τον αφήνουμε να σταθεί 15-30 λεπτά.

    Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.

    Μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας τηγανίτες.

    Τις αφήνουμε για 1½ λεπτό και στη συνέχεια τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

    Βγάζουμε τις κουταλίδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

    Τις περιχύνουμε με μέλι ή τις πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.

    Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χωριάτικο αλεύρι και λίγο προζύμι.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται