Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κλασική αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6 με 7 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να λαδωθούν τα μακαρόνια.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει το κορν φλάουρ.
- Αφήνουμε τη μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο επιπλέον.
- Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύουμε να λιώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί με τη μισή μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τα ψίχουλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του mac and cheese.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια αλλά να παραμείνει ρευστή η κρέμα στην καρδιά του φαγητού.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, όσο ακόμα η κρέμα είναι μαστιχωτή και τρεμουλιαστή.