Mακαρονάδα με χούμους

Vegan μακαρονάδα με χούμους, σπανάκι και λεμόνι. Εύκολη, υγιεινή συνταγή, έτοιμη σε λιγότερο από 10΄, για vegan διατροφή και νηστεία

Δύσκολη
0:15

2

5 λεπτά

10 λεπτά

μακαρονάδα με χούμους

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τις λεπτές φέτες από κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5΄.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
  4. Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε το baby σπανάκι και σοτάρουμε για 1΄.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους καθώς και νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, ώστε να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
  6. Με το νερό των ζυμαρικών μπορείς να ελέγξεις την πυκνότητα της σάλτσας.
  7. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  8. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα.
  9. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο ξύσμα από το λεμόνι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  10. Σερβίρουμε τα ζεστά κρεμώδη σπαγγέτι με χούμους αμέσως.

Tips

  • Αν θέλεις πιο αραιή σάλτσα χούμους, τότε πρόσθεσε περισσότερο νερό ζυμαρικών.
Απόρρητο