Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΧΟΥΜΟΥΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις λεπτές φέτες από κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5΄.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
- Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε το baby σπανάκι και σοτάρουμε για 1΄.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους καθώς και νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, ώστε να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
- Με το νερό των ζυμαρικών μπορείς να ελέγξεις την πυκνότητα της σάλτσας.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο ξύσμα από το λεμόνι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τα ζεστά κρεμώδη σπαγγέτι με χούμους αμέσως.
Tips
- Αν θέλεις πιο αραιή σάλτσα χούμους, τότε πρόσθεσε περισσότερο νερό ζυμαρικών.