Μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί σε ένα σκεύος

Μια ζουμερή και γρήγορη μακαρονάδα με ντομάτα, βασιλικό και τυρί, που ετοιμάζεται σε μία μόνο κατσαρόλα! Ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό, με απλά υλικά και πλούσια γεύση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

γρηγορη μακαροναδα - μακαροναδα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε και τα πιέζουμε ελαφρά με την κουτάλα για να σπάσουν. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού. Ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  6. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέσα στη σάλτσα ντομάτας και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  7. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα (περίπου σε 8 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητα), και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη τη σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως τη ζουμερή μακαρονάδα σε βαθιά πιάτα.
  10. Γαρνίρουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί, φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Tips

  • Ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού ποικίλει ανάλογα την ποιότητα του. Κάθε συσκευασία αναγράφει τον χρόνο βρασμού.
Απόρρητο