Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε και τα πιέζουμε ελαφρά με την κουτάλα για να σπάσουν. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού. Ανακατεύουμε 1-2 φορές.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέσα στη σάλτσα ντομάτας και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα (περίπου σε 8 λεπτά, ανάλογα με την ποιότητα), και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη τη σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως τη ζουμερή μακαρονάδα σε βαθιά πιάτα.
- Γαρνίρουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί, φύλλα βασιλικού και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Tips
- Ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού ποικίλει ανάλογα την ποιότητα του. Κάθε συσκευασία αναγράφει τον χρόνο βρασμού.