• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
1

Για τη μακαρονάδα

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. βασιλικού
  • 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • 1 lt νερό ή ζωμός

Για το σερβίρισμα

  • Φύλλα βασιλικού
  • Έξτρα τριμμένο τυρί
  • Λίγο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χωρίς πολλά σκεύη, η μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί, γίνεται σε μια κατσαρόλα. Όλες οι γεύσεις των υλικών βούτυροπελτέτριμμένουν πάνω στα μακαρόνια. Μπόλικο τριμμένο τυρί στην σάλτσα, απογειώνει την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα.

    Για τη μακαρονάδα

    Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε την σπασμένη σκελίδα σκόρδο ,τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας σοτάρουμε για 1’

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε και τα σπάμε με την κουτάλα.

    Τα αφήνουμε για 3’ να ψηθούν.

    Τότε προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το κλωνάρι βασιλικού.

    Ανακατεύουμε μια δύο φορές.

    Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν στην σάλτσα ντομάτας και να πιουν τα υγρά τους.

    Βράζουμε σε δυνατή φωτιά κι ανακατεύουμε μια δυό φορές κατά την διάρκεια του βρασμού.

    Όταν βράσουν τα ζυμαρικά μετά από 8’ (ανάλογα την ποιότητα του ζυμαρικού) και έχουν ρουφήξει σχεδόν όλη την σάλτσα αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά.

    Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο μέσα στη μακαρονάδα με ντομάτα.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα την ζουμερή μακαρονάδα με ντομάτα και τυρί.

    Προσθέτουμε έξτρα τριμμένο τυρί στο σερβίρισμα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Μυστικά επιτυχίας

    Ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού ποικίλει ανάλογα την ποιότητα του.

    Κάθε συσκευασία αναγράφει τον χρόνο βρασμού.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται