Μακαρονάδα με τόνο

Μια συνταγή που δεν θα αφήσει κανένα μακαρονά ανικανοποίητο! Η ελαφριά και λαχταριστή εκδοχή για σπαγγέτι με τόνο και φρέσκια ντομάτα.

Εύκολη
0:15

4 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε το καρότο και το κολοκύθι, τριμμένα, και τα μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  3. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε τον τόνο από το υγρό του, τον λιώνουμε με πιρούνι και τον προσθέτουμε στη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο