Μοναδικός συνδυασμός, πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Εύκολα, γρήγορα,...

Μοναδικός συνδυασμός, πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
  • 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γρ. σπαγγετίνι (χωρίς γλουτένη)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαραθόσπορο προαιρετικά
  • Λίγο ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μακαρόνια με ρεβύθια

    Ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά.

    Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβύθια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.

    Για τα ζυμαρικά

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά

    Το μυστικό

    Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.

    Για το σερβίρισμα

    Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×