Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον με κουτάλα σε μικρά μικρά κομμάτια για τη σάλτσα με κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 με 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το 1 φλ. κρασί.
- Τρίβουμε καλά με την κουτάλα τη βάση της κατσαρολας μέχρι να καθαρίσει τελείως.
- Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά μέχρι να στεγνώσει τελείως ο κιμάς.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και καπάκι, ώστε να σφραγίσει καλά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
- Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα μοιράζουμε στα πιάτα.
- Βάζουμε μπόλικη σάλτσα μπολονέζ και τριμμένο τυρί κατά βούληση.
- Τη σερβίρουμε ζεστή.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Φροντίζουμε ο κιμάς μας να μην είναι εντελώς άπαχος, γιατί λίγο λίπος δίνει απίστευτη γεύση και υφή στη σάλτσα μας.
- Για να γίνει τέλεια η σάλτσα bologneze, πρέπει να σιγομαγειρευτεί, να είναι πολύ καλά σκεπασμένη η κατσαρόλα και η σάλτσα ίσα που να κοχλάζει όσο περισσότερη ώρα γίνεται. Δηλαδή αν έχετε χρόνο, αφήστε τη σε πολύ χαμηλή φωτιά για περισσότερη ώρα να μελώσει.
- Ντεγκλασάρισμα: Είναι μια απαραίτητη διαδικασία που δίνει έξτρα γεύση και συμπυκνώνει όλα τα αρώματα του φαγητού.
- Πώς γίνεται; Σβήνουμε συνήθως με κρασί ή άλλο αλκοόλ τα σοταρισμένα υλικά και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας ώστε να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κρέατος που στερεοποιήθηκαν από το σοτάρισμα.