Ζυμαρικά με αβοκάντο

Ζυμαρικά με αβοκάντο και καρύδια, θρεπτική κρεμώδης συνταγή για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Εύκολη
0:15

4

5 λεπτά

10 λεπτά

μακαρονια με αβοκαντο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν θέση σε ένα διαιτολόγιο απώλειας βάρους. Προτιμήστε πέννες ολικής (αυξάνουν τον κορεσμό) και το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί πολύ ισορροπημένη διατροφικά επιλογή καθώς μας δίνει ενέργεια, καλής ποιότητας λιπαρά (από ελαιόλαδο και αβοκάντο) που χρειαζόμαστε, καθώς και ποσότητα πρωτεϊνών από τις πέννες και τα καρύδια. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί για να αυξήσετε την πρωτεϊνική αξία κι απολαύστε τα χωρίς τύψεις.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε πρώτα το ψωμί σε νερό.
  2. Στη συνέχεια το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι και αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα.
  5. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
  7. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.
  8. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.
Απόρρητο