Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ µΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ µΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ
Εκτέλεση
ΑΧΙΒΑΔΕΣ
- Πλένουμε πρώτα τα αχιβαδάκια σε μπόλικο νερό.
- Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένα με νερό να αποβάλουν την άμμο.
- Τα ξεπλένουμε ξανά.
- Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά για 1 λεπτό, να ξανθύνουν.
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα αχιβαδάκια με ελάχιστο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε πότε πότε για να ανοίξουν οι αχιβάδες (4 με 5 λεπτά).
- Όσες αχιβάδες δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία, τις αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το μαϊντανό.
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι το νερό των ζυμαρικών και το ζουμί από τα αχιβαδάκια να γίνουν παχιά σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
- Αγοράστε μικρά αχιβαδάκια, είναι πιο νόστιμα και μην τα παραβράσετε γιατί σκληραίνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους.
- Τα ντοματίνια είναι προαιρετικά. Μπορείτε να τα παραλείψετε.