Για τις αχιβάδες
Πλένουμε πρώτα τα αχιβαδάκια σε μπόλικο νερό.
Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένα με νερό να αποβάλουν την άμμο.
Τα ξεπλένουμε ξανά.
Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά για 1 λεπτό, να ξανθύνουν.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα αχιβαδάκια με ελάχιστο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε πότε πότε για να ανοίξουν οι αχιβάδες (4 με 5 λεπτά).
Όσες αχιβάδες δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία, τις αφαιρούμε.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το μαϊντανό.
Για τα μακαρόνια
Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι το νερό των ζυμαρικών και το ζουμί από τα αχιβαδάκια να γίνουν παχιά σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Μυστικά επιτυχίας
Τα ντοματίνια είναι προαιρετικά. Μπορείτε να τα παραλείψετε.