Γι’ αυτούς που αγαπούν τις φίνες γεύσεις, Spaghetti alle Vongole!

Γι’ αυτούς που αγαπούν τις φίνες γεύσεις, Spaghetti alle Vongole!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
20

Για τα μακαρόνια µε αχιβάδες

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 800 γρ. αχιβαδάκια (vongole)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (ψιλοκομμένη)
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 4 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 ντοματίνια ψητά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις αχιβάδες

    Πλένουμε πρώτα τα αχιβαδάκια σε μπόλικο νερό.

    Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένα με νερό να αποβάλουν την άμμο.

    Τα ξεπλένουμε ξανά.

    Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά για 1 λεπτό, να ξανθύνουν.

    Αφαιρούμε το σκόρδο.

    Προσθέτουμε τα αχιβαδάκια με ελάχιστο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.

    Σκεπάζουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε πότε πότε για να ανοίξουν οι αχιβάδες (4 με 5 λεπτά).

    Όσες αχιβάδες δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία, τις αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το μαϊντανό.

    Για τα μακαρόνια

    Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

    Όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι το νερό των ζυμαρικών και το ζουμί από τα αχιβαδάκια να γίνουν παχιά σάλτσα.

    Τέλος, προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια και ανακατεύουμε.

    Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

    Μυστικά επιτυχίας

    Τα ντοματίνια είναι προαιρετικά. Μπορείτε να τα παραλείψετε.

    Αγοράστε μικρά αχιβαδάκια, είναι πιο νόστιμα και μην τα παραβράσετε γιατί σκληραίνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους.

    Μετά τα μοναδικά αυτά μακαρόνια με αχιβάδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φανταστική συνταγή

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: φαγητά με θαλασσινά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται