Μακαρόνια με πέστο

Η πιο εύκολη καλοκαιρινή συνταγή για ζυμαρικά με πέστο βασιλικού. Φτιάξτε τη δική σας σάλτσα πέστο και απολαύστε τη γεύση του καλοκαιρού σε κάθε μπουκιά!

Εύκολη
0:20

4

10 λεπτά

10 λεπτά

μακαρονια με πεστο βασιλικου

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε πρώτα το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
  4. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  6. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
Απόρρητο