• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
100
  • 500 γρ. πλευρωτους
  • 3 κ.σ. ελαιολαδο
  • 1 σκελ. σκορδο
  • 3 τεμάχιο/ια λουκανικα
  • λιγο μαιντανο
  • 3 τεμάχιο/ια κρεμμυδια
  • 10 τεμάχιο/ια ντοματινια
  • 2 κ.σ. μπαλσαμικο ξυδι
  • αλατι
  • πιπερι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Τα μανιτάρια

    Αφού καθαρίσουμε τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).

    Τα προσθέτουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.

    Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά.

    Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.

    Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε  στη φωτιά για 2 λεπτα.

    Ειναι ετοιμα για σερβιρισμα

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται