Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Τα τυριά που θα βάλουμε στην χωριάτικη μανιταρόπιτα είναι ενδεικτικά. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας χωριάτικο σπιτικό φύλλο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον σε κομμάτια για 1-2′.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 4- 5 ´μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
- Μέσα στην κρύα γέμιση μανιταριών, προσθέτουμε το μανούρι, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Απλώνουμε δυο χωριάτικα φύλλα σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για περίπου 13-15′ να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκατ., στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Βάζουμε επάνω το 1 ψημένο φύλλο σε κομμάτια, ώστε να καλυφθούν καλά τα ωμά φύλλα.
- Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Στρώνουμε σε κομμάτια το δεύτερο ψημένο φύλλο. Αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω φύλλων πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα άλλα δυο φύλλα, στρώνοντάς τα, ελαφρώς τσαλακωμένα. Πάντα λαδώνουμε ανάμεσα στις στρώσεις των ωμών φύλλων.
- Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να αναπνέει η μανιταρόπιτα.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βρέχουμε πεταχτά την επιφάνεια της.
- Ψήνουμε για περίπου 55′. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15′ να τραβήξει τα υγρά της.