Μανιταρόπιτα ρολό με τυριά και ζαμπόν

Λαχταριστή μανιταρόπιτα με τυριά. Τραγανή ζύμη, πλούσια γέμιση και ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως.

Εύκολη
1:15

14 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα

μανιταροπιτα με τυρια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 4 ΤΥΡΙΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Ταψί

Ταψί

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 4 ΤΥΡΙΑ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε 3–4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα μανιτάρια.
  4. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6–7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους. Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
  5. Προς το τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους και 2–3 πρέζες μοσχοκάρυδο.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

ΚΡΕΜΑ

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
  3. Προσθέτουμε τα τριμμένα ή ψιλοκομμένα τυριά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε πιπέρι.
  4. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  1. Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο.
  2. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο, τοποθετούμε πάνω ένα φύλλο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  3. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
  5. Τοποθετούμε το ρολό, με την ένωση προς τα κάτω, σε λαδωμένο ταψί.
  6. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα δύο ρολά.
  7. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με λίγο λάδι και τρυπάμε ελαφρά.
  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
  9. Τα ρολά είναι έτοιμα όταν το φύλλο ξεροψηθεί και γίνει τραγανό.
Απόρρητο