Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 4 ΤΥΡΙΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 4 ΤΥΡΙΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε 3–4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6–7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους. Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους και 2–3 πρέζες μοσχοκάρυδο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
ΚΡΕΜΑ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα ή ψιλοκομμένα τυριά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τρίβουμε πιπέρι.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο, τοποθετούμε πάνω ένα φύλλο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
- Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης.
- Τυλίγουμε σε ρολό, σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
- Τοποθετούμε το ρολό, με την ένωση προς τα κάτω, σε λαδωμένο ταψί.
- Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα δύο ρολά.
- Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με λίγο λάδι και τρυπάμε ελαφρά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.
- Τα ρολά είναι έτοιμα όταν το φύλλο ξεροψηθεί και γίνει τραγανό.









