• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (15γραμ.)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γραμ. κάστανα προβρασμένα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 φλ. ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Για το γαρνίρισμα
  • λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μανιταρόσουπα βελουτέ

    Μανιταρόσουπα βελουτέ της Αργυρώς

    Μια απλή και εύκολη συνταγή για σούπα που θα ξετρελάνει τους πάντες και κυρίως τους λάτρεις των μανιταριών. Αυτή η σούπα με μανιτάρια πορτσίνι είναι το τέλειο πρώτο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς και θα ξετρελάνετε τους πάντες!

    Για την μανιταρόσουπα βελουτέ με κάστανα,

    ξεπλένουμε πρώτα τα μανιτάρια πορτσίνι σε κρύο νερό.

    • Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με 1/2 φλ. βραστό νερό.
    • Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15΄-20΄, να ανακτήσουν την υγρασία τους.
    • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (τα ξεφλουδίζουμε).
    • Αφαιρούμε τα ποδαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα.
    • Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για να μεταχειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια.

    • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ να γυαλίσει.
    • Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κάστανα.
    • Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    • Σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα και πετάμε το κατακάθι (περίπου το μισό τελευταίο φλ.).
    • Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια. Βγάζουμε 2 κ.σ. μανιτάρια (τα κρατάμε για το γαρνίρισμα).
    • Σβήνουμε με το κονιάκ.
    • Προσθέτουμε το ζωμό και το υγρό των μανιταριών.
    • Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.
    • Αλέθουμε τη μανιταρόσουπα να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
    • Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Ανακατεύουμε καλά, ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.

    Σερβίρουμε την κρεμώδη βελουτέ μανιταρόσουπα σε μπολ. Γαρνίρουμε κάθε μπολ με λίγα σοταρισμένα μανιτάρια, σχινόπρασο και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Αγαπάτε τις σούπες; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!

    Αν σας άρεσε η μανιταρόσουπα βελουτέ, δείτε και την παρακάτω θεϊκή συνταγή

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×