Αυτή η σούπα με μανιτάρια πορτσίνι είναι το τέλειο πρώτο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς...

 Αυτή η σούπα με μανιτάρια πορτσίνι είναι το τέλειο πρώτο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς και θα ξετρελάνετε τους πάντες!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
439

Για την μανιταρόσουπα

  • 1/2 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (15γραμ.)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γρ. κάστανα προβρασμένα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 φλ. ζωμό κότας
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • λίγο σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Μανιταρόσουπα βελουτέ

    Ξεπλένουμε πρώτα τα μανιτάρια πορτσίνι σε κρύο νερό.

    Τα βάζουμε σε μπολ, τα σκεπάζουμε με 1/2 φλ. βραστό νερό.

    Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15΄-20΄, να ανακτήσουν την υγρασία τους.

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (τα ξεφλουδίζουμε).

    Αφαιρούμε τα ποδαράκια και τα σκουπίζουμε καλά με υγρή πετσέτα.

    Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ να γυαλίσει.

    Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κάστανα.

    Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

    Σουρώνουμε το νερό τους σε ψιλή σήτα και πετάμε το κατακάθι (περίπου το μισό τελευταίο φλ.).

    Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια. Βγάζουμε 2 κ.σ. μανιτάρια (τα κρατάμε για το γαρνίρισμα).

    Σβήνουμε με το κονιάκ.

    Προσθέτουμε το ζωμό και το υγρό των μανιταριών.

    Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20΄.

    Αλέθουμε τη μανιταρόσουπα να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

    Προσθέτουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά, ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.

    Σερβίρουμε την κρεμώδη βελουτέ μανιταρόσουπα σε μπολ. Γαρνίρουμε κάθε μπολ με λίγα σοταρισμένα μανιτάρια, σχινόπρασο και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για να μεταχειρίζεστε σωστά τα μανιτάρια.

    Αγαπάτε τις σούπες; Εδώ θα βρείτε περισσότερες μοναδικές συνταγές!

    Αν σας άρεσε η μανιταρόσουπα βελουτέ, δείτε και την παρακάτω θεϊκή συνταγή:

    Σούπα κάστανο βελουτέ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται