• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κοτόπουλο με μέλι

    Aπλώνουμε πρώτα τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν.

    Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

    Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

    Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος.

    Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

    Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν.

    Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25 λεπτά.

    Το γλυκόξινο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται