Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

Υλικά

Για το κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1/2 φλ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το κοτόπουλο με μέλι

Aπλώνουμε πρώτα τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν.

Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος.

Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν.

Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25 λεπτά.

Το γλυκόξινο κοτόπουλο ταιριάζει τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.

https://www.argiro.gr/recipe/marinarismeno-glukoxino-kotopoulo/