Μαρμελάδα ζελέ βερίκοκο
Διαλέγουμε ώριμα γινωμένα βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα.
Τα πλένουμε.
Τα καθαρίζουμε εξωτερικά και τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν.
Τα σουρώνουμε σε ψηλή σήτα πιέζοντας με κουτάλα και κρατάμε την πούλπα, τον πουρέ.
Βάζουμε την πούλπα βερίκοκο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και τη φλούδα λάιμ.
Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά, αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα.
Αφαιρούμε το τζίντζερ και τη φλούδα του λάιμ και βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Γεμίζουμε μέχρι πάνω.
Σφραγίζουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι στον πάγκο, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, για πολλούς μήνες.