Σφραγίστε το άρωμα του καλοκαιριού σε βαζάκια, με αυτή την καταπληκτική μαρμελάδα βερίκοκο, και απολαύστε τη μοναδική του γεύση όλο το χρόνο.

Σφραγίστε το άρωμα του καλοκαιριού σε βαζάκια, με αυτή την καταπληκτική μαρμελάδα βερίκοκο, και απολαύστε τη μοναδική του γεύση όλο το χρόνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
22

Για τη μαρμελάδα ζελέ βερίκοκο με τζίντζερ περαστή

  • 1.300 γρ. βερίκοκα
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού
  • 1 φλούδα λάιμ ή λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ώριμα γινομένα βερίκοκα

    Βάζουμε τη καυτή μαρμελάδα σε ζεστά βάζα.

    Μαρμελάδα ζελέ βερίκοκο

    Διαλέγουμε ώριμα γινωμένα βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα.

    Τα πλένουμε.

    Τα καθαρίζουμε εξωτερικά και τα κόβουμε στη μέση.

    Αφαιρούμε το κουκούτσι.

    Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και σε μέτρια φωτιά τα βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν.

    Τα σουρώνουμε σε ψηλή σήτα πιέζοντας με κουτάλα και κρατάμε την πούλπα, τον πουρέ.

    Βάζουμε την πούλπα βερίκοκο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και τη φλούδα λάιμ.

    Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά, αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα.

    Αφαιρούμε το τζίντζερ και τη φλούδα του λάιμ και βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

    Γεμίζουμε μέχρι πάνω.

    Σφραγίζουμε και αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι στον πάγκο, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

    Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, για πολλούς μήνες.

    Δείτε ακόμα περισσότερα μυστικά για τέλεια μαρμελάδα εδώ:

    Τα μυστικά
    Μυστικά για σπιτικές μαρμελάδες
    Διαφήμιση

    Ποιο ζελέ θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται