Πτι φουρ με σοκολάτα
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα αφράτα πτι φουρ βουτύρου, χτυπώντας πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι.
Χτυπάμε δυνατά για 8 με 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.
Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μείγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου.
Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται.
Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι για πτι φουρ.
Σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες, κόβουμε πτι φουρ σε μπαστούνια των 4 με 5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
Αφού τα αραδιάσουμε όλα σε λαμαρίνες, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε τα μισά σε σοκολάτα λιωμένη.
Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, για να μην νοτίσουν.
Το καλό ψήσιμο και η προστασία από την υγρασία του περιβάλλοντος θα τα διατηρήσουν τραγανά.