Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
- Μαυρομάτικα με χόρτα και ρύζι, με τη τεχνική της σύβρασης όπως γίνεται στα νησιά του Αιγαίου.
- Νεροβράζουμε πρώτα τα μαυρομάτικα για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Σε καθαρό νερό (1,5 λίτρο) ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν.
- Τότε προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε και τα χόρτα ψιλοκομμένα.
- Αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το μισό ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και να πάρει ρόδινο χρώμα.
- Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη σύβραση στα μαυρομάτικα και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε να χυλώσουν.
- Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Αυτό είναι ένα φαγητό που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα βρασμένα φασόλια ή το ρύζι που περίσσεψε.
- Η σύβραση είναι μια τεχνική που συχνά γίνεται στα νησιά του Αιγαίου. Λέγεται σύβραση ή τσιγάριση και αφήνει έξτρα νοστιμιά σε κάθε φαγητό που μπαίνει.