Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5΄.
Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄ και προσθέτουμε αλάτι την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χρησιμοποιούμε μια σαλατιέρα και τα βάζουμε μέσα.
Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Τα προσθέτουμε μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στη σαλατιέρα.
Χτυπάμε το λάδι και το ξίδι με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα.
Περιχύνουμε και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα με ένα κουτάλι, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Μυστικά
Ζεματάμε τα φασόλια για 5′ και πετάμε το νερό.
Μπορείτε τη σαλάτα αυτή να την κάνετε ακόμα πιο πλούσια και να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας όπως ελιές ή μανιτάρια.
Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.