Υπέροχη σαλάτα, γεμάτη χρώματα! Τα μαυρομάτικα μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια δίνουν έναν τέλειο συνδυασμό που θα απογειώσει ο φρέσκος...

Υπέροχη σαλάτα, γεμάτη χρώματα! Τα μαυρομάτικα μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια δίνουν έναν τέλειο συνδυασμό που θα απογειώσει ο φρέσκος μαϊντανός. Ιδανικό πιάτο για το νηστίσιμο τραπέζι και όχι μόνο!

Μια από τις πιο αγαπημένες σαλάτες με φασόλια που τρώμε στην Σαρακοστή και όχι μόνο. Μια συνταγή της Αργυρώς, εύκολη και γρήγορη με φασόλια μαυρομάτικα που δεν θα λείψουν από κανένα τραπέζι. Αυτή η σαλάτα είναι δροσερή, γευστική και μυρωδάτη. Δείτε όλα τα μυστικά για το αν μουλιάζουμε τα φασόλια, το βράσιμο τους και πολλά ακόμα. Ο συνδυασμός των μαυρομάτικων φασολιών με τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια θα σας τρελάνει όλους. Μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε με μαϊντανό, γιατί εκεί είναι όλη η φρεσκάδα και η ζωντάνια.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 460 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 50% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ζεματάμε τα φασόλια για 5′ και πετάμε το νερό.

Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Βάζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τα μαυρομάτικα φασόλια. 

Τα αφήνουμε να βράσουν για 5΄.

Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.

Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄.

Προσθέτουμε αλάτι την ώρα που βράζουν.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα βάζουμε σε σαλατιέρα για να φτιάξουμε τη σαλάτα.

Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Τα προσθέτουμε μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού στη σαλατιέρα.

Χτυπάμε το λάδι και το ξίδι με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα.

Περιχύνουμε και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.

Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα με ένα κουτάλι, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.

Διαφήμιση

Μυστικά

Ζεματάμε τα φασόλια για 5′ και πετάμε το νερό.

Μπορείτε τη σαλάτα αυτή να την κάνετε ακόμα πιο πλούσια και να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας όπως ελιές ή μανιτάρια.

Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά τα όσπρια.

Αν σας αρέσουν τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή:

χταπόδι σαλάτα

Βίντεο

Πώς σας αρέσει να τρώτε φασόλια;

Οδηγός Μαγειρικής

Συμβουλή του Ειδικού

Ιδανικός καλοκαιρινός τρόπος για να εντάξουμε τα φασόλια στο διαιτολόγιο μας με έναν …δροσιστικό τρόπο. Τα φασόλια αποτελούν πολύ καλή πηγή φυτικών ινών καθώς και πρεβιοτικών, συμβάλλοντας στην σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Παράλληλα, μας δίνουν ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα λαχανικά της συνταγής μας εφοδιάζουν με πολύτιμα βιοδραστικά συστατικά, αποτελώντας σημαντικό σύμμαχο του οργανισμού κατά διαφόρων νοσημάτων, όπως διαβήτη, καρδιοαγγειακά, καρκίνο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×