Μελιτζάνες με σάλτσα

Φέτες τηγανητής μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και από πάνω γιαούρτι, κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά. Σερβίρετε ως ορεκτικό ή ακόμα και ως συνοδευτικό δίπλα σε ψητό κρέας.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

15 λεπτά

15 λεπτά

μελιτζανεσ με σαλτσα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε ένα μπολ με πολύ νερό, βάζουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά.
  3. Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε.
  4. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τον τρίβουμε στη βάση του τηγανιού.
  8. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
  10. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  11. Σε μία πιατέλα στήνουμε τις μελιτζάνες, τη μία πάνω από την άλλη.
  12. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τυριού.
  13. Ακουμπάμε την πυκνή σάλτσα ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και τέλος αφήνουμε κουταλιές από τη σάλτσα τυριού.
  14. Πασπαλίζουμε με μυρωδικά.
  15. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.
Απόρρητο