Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΟΥ
Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι και τις κόβουμε σε φέτες.
- Σε ένα μπολ με πολύ νερό, βάζουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά.
- Τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και τον τρίβουμε στη βάση του τηγανιού.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Σε μία πιατέλα στήνουμε τις μελιτζάνες, τη μία πάνω από την άλλη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τυριού.
- Ακουμπάμε την πυκνή σάλτσα ντομάτας πάνω από τις μελιτζάνες και τέλος αφήνουμε κουταλιές από τη σάλτσα τυριού.
- Πασπαλίζουμε με μυρωδικά.
- Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.