Μελιτζανόπιτα παραδοσιακή

Αν δεν έχετε δοκιμάσει καλοκαιρινή μελιτζανόπιτα, μπείτε αμέσως στην κουζίνα, ετοιμάστε αυτή την πίτα και σας υπόσχομαι ότι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά

10

20 λεπτά

50 λεπτά

μελιτζανόπιτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Η ΖΥΜΗ

    1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή.
    2. Πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
    3. Ένα ένα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν.

    Η ΓΕΜΙΣΗ

    1. Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.
    2. Τις κόβουμε κυβάκια.
    3. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
    4. Τρίβουμε το κρεμμύδι.
    5. Το βάζουμε στο τηγάνι.
    6. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
    7. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
    8. Ανακατεύουμε τη γέμιση, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά.
    9. Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
    10. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει και η φέτα.
    11. Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

    ΤΟ ΦΥΛΛΟ

    1. Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη.
    2. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα.
    3. Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
    4. Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.
    Απόρρητο