Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ΖΥΜΗ
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή.
- Πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
- Ένα ένα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν.
Η ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.
- Τις κόβουμε κυβάκια.
- Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι.
- Το βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
- Ανακατεύουμε τη γέμιση, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά.
- Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει και η φέτα.
- Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.
ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη.
- Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα.
- Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
- Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.