Μελομακάρονα εύκολα με μπύρα

Υλικά

  • 1 φλ. λάδι
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ.)

Για το σιρόπι

  • 1 φλ. μέλι
  • 2 φλ. νερό

Για το γαρνίρισμα

  • Καρύδια (μέτρια κοπανισμένα)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη.

Ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.

Πλάθουμε και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 °C για 20΄- 25΄.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄.

Όταν κρυώσουν, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε να τα φτιάξετε και θα σας ξετρελάνουν! Είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

https://www.argiro.gr/recipe/melomakarona-me-mpira/