Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το αμύγδαλο με την φλούδα, λίγο λίγο στο μπλέντερ, ώστε να μην γίνει πούδρα αλλά να είναι ψιλοκομμένο.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τρίβουμε λίγο να αρχίσει να κολλάει η ζάχαρη με τα υπόλοιπα.
Περιχύνουμε με τι χλιαρό ρευστό μέλι και ζυμώνουμε τα υλικά. Αν χρειάζεται υγρασία ραντίζουμε με λίγο νερό ή ανθόνερο ώστε να πλάθεται το μείγμα.
Πιάνουμε λίγο μείγμα και πλάθουμε μικρούς μακρόστενους ροζέδες.
Τους αραδειάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C, στον αέρα, για περίπου 15′ να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.
Αφού κρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα κυλάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη ώστε να ντυθούν ολόγυρα.
Οι ροζέδες Κυθήρων διατηρούνται για πολύ καιρό, σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένοι για να μην ξεραθούν.
Ευχαριστούμε την κυρία Δαπόντε που μας φιλοξένησε στο αρχοντικό της στην Χώρα Κυθήρων και μοιράστηκε την παραδοσιακή συνταγή της μαζί μας.