Μερμιτζέλι

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο ψιλοκοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • ανάλογο νερό
  • 1 φλ. λάδι

Μερμιτζέλι

Για το μερμιτζέλι, ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και προσθέτουμε νερό σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη σφιχτή.

Παίρνοντας μικρά μικρά κομμάτια ζύμης, αρχίζουμε να φτιάχνουμε ψιλά και κοντά μακαρονάκια, στρίβοντας την ζύμη με τα δάχτυλα.

Τα ρίχνουμε μέσα σε τριχιά (κόσκινο), ταψί ή δίσκο και τα αφήνουμε να ξεραθούν.

Το φυλάμε σε βάζο γυάλινο ή σε πάνινο σακούλι.

Αν σας άρεσε το μερμιτζέλι και λατρεύετε τις παραδοσιακές συνταγές, ρίξτε μια ματιά και πιο κάτω

https://www.argiro.gr/recipe/mermitzeli/