Εκτέλεση
Για το σπιτικό πουρέ πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένες μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 35΄-40΄, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών. Ρίχνουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να στεγνώσει καλά ο πουρές. Λίγο λίγο προσθέτουμε σε κομματάκια το παγωμένο βούτυρο (κρατώντας 1 κομμάτι για το τέλος). Το κρύο βούτυρο στην καυτή πατάτα βοηθάει στο να πετύχουμε αυτήν τη μεταξένια υφή στον πουρέ. Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.
Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Μάθετε εδώ όλα τα μυστικά για να γίνεται ο πουρές σας τέλειος και βελούδινος, κάθε φορά.