Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ FINANCIER
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ FINANCIER
Εκτέλεση
- Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει, να σκουρύνει και να βγάλει τα αρώματά του.
- Το βάζουμε σε μπολ να κρυώσει και πετάμε το σκούρο κατακάθι.
- Βουτυρώνουμε 12 μίνι θήκες για financier (μικρά κεκάκια).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια και κοσκινίζουμε από πάνω την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Με ροή κλωστής, προσθέτουμε το κρύο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα να απορροφηθεί από το μείγμα.
- Τέλος ενσωματώνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το φιστίκι Αιγίνης, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως και κόβουμε την άκρη.
- Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση.
- Ψιλοκόβουμε λίγα φιστίκια με μαχαίρι και τα ακουμπάμε στην επιφάνεια των γλυκών.
- Ψήνουμε τα μικρά κεκάκια στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, να φουσκώσουν και να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Ελέγχουμε το κέντρο με οδοντογλυφίδα για να σιγουρεύουμε ότι ψήθηκαν στην καρδιά τους.
- Αφήνουμε να σταθούν στη φόρμα για 5-10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Κατά το σερβίρισμα, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.