Τα τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικά για κέρασμα αλλά και για όσους κάνουν διατροφή. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις. Αν αντικαταστήσεις το...

Τα τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικά για κέρασμα αλλά και για όσους κάνουν διατροφή. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις. Αν αντικαταστήσεις το βούτυρο και την κρέμα με φυτικά προϊόντα έχεις τα καλύτερα τρουφάκια για vegan διατροφή ή νηστεία!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
3

Για τα τρουφάκια

  • 250 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. Slimfix υγρό γλυκαντικό με στέβια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι προαιρετικά

Για το γαρνίρισμα

  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Φυστίκια
  • Ινδική καρύδα
  • Κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χαμηλή φωτιά στο μπεν μαρι για σωστή ομογενοποίηση.
    Παγώνουμε το μείγμα μέχρι να σφίξει ώστε να πλάθεται.
    Αν λιώνουν τα τρουφάκια στο πλάσιμο, τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει το μείγμα.

    Για τα τρουφάκια με στέβια

    Για τα τρουφάκια με στέβια θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό slim fix, το αλάτι και κάνουμε μπεν μαρί.

    Ανακατεύουμε 2-3 φορές με μαλακή σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα υλικά και γίνουν μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας τα αποσύρουμε από την εστία.

    Προαιρετικά, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ κι ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα για τα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο.

    Αφήνουμε για 30’ περίπου λεπτά μέχρι να παγώσει, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί ώστε να πλάθεται σε τρουφάκια.

    Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες σε σχήμα σφαιρικό.

    Αν την ώρα που πλάθουμε το μείγμα για τρουφάκια ζεσταθεί και λιώνει αφήνουμε για 10’ στο ψυγείο να σφίξει.

    Γαρνίρισμα

    Ανάλογα με το γαρνίρισμα που θέλουμε, βουτάμε τα τρουφάκια σε κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα κλπ.

    Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο σκεπασμένα για πολλές ημέρες.

    Αυτά τα τρουφάκια είναι ιδανικά για δώρο. Βάλτε τα σε ένα κουτάκι για να τα προσφέρετε σαν χειροποίητο δώρο.

    Για την επικάλυψη

    Αν θέλουμε επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σταγόνες ηλιελαίου.

    Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λιωμένη σοκολάτα να ντυθούν ολόγυρα.

    Τα πιάνουμε με δυο πιρούνια, στραγγίζοντας το περίσσευμα σοκολάτας και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένη επιφάνεια.

    Μόλις σταθεροποιηθούν τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.

    Απέξω θα είναι τραγανά και μέσα θα έχουν κρεμώδη υφή.

    Αν σας άρεσαν τα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη δείτε αυτή την συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη.

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Ποιό είναι το αγαπημένο σου γλυκό χωρίς ζάχαρη;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται