Για τα τρουφάκια με στέβια
Για τα τρουφάκια με στέβια θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό slim fix, το αλάτι και κάνουμε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές με μαλακή σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα υλικά και γίνουν μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας τα αποσύρουμε από την εστία.
Προαιρετικά, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα για τα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε για 30’ περίπου λεπτά μέχρι να παγώσει, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί ώστε να πλάθεται σε τρουφάκια.
Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες σε σχήμα σφαιρικό.
Γαρνίρισμα
Ανάλογα με το γαρνίρισμα που θέλουμε, βουτάμε τα τρουφάκια σε κακάο, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ινδική καρύδα κλπ.
Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο σκεπασμένα για πολλές ημέρες.
Αυτά τα τρουφάκια είναι ιδανικά για δώρο. Βάλτε τα σε ένα κουτάκι για να τα προσφέρετε σαν χειροποίητο δώρο.
Για την επικάλυψη
Αν θέλουμε επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε σταγόνες ηλιελαίου.
Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στην λιωμένη σοκολάτα να ντυθούν ολόγυρα.
Τα πιάνουμε με δυο πιρούνια, στραγγίζοντας το περίσσευμα σοκολάτας και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένη επιφάνεια.
Μόλις σταθεροποιηθούν τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Απέξω θα είναι τραγανά και μέσα θα έχουν κρεμώδη υφή.