Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια του ενός εκατοστού.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ.
- Το αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 180°C.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 3-4′ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη..
- Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό να εξαλειφθεί η μυρωδιά του αυγού.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Σταματάμε το μίξερ και δουλεύουμε με σπάτουλα
- Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Με τη σπάτουλα αναδιπλώνουμε απαλά μέχρι να χαθεί το αλεύρι και να καλυφθούν τα μήλα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.
- Τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο της.
- Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
- Διατηρείται, αφού τη σκεπάσουμε, σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.
Tips
- Για να μην οξειδώνονται και μαυρίζουν μπορούμε να στάξουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και να τα ανακατέψουμε.
- Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό πρέπει να απορροφάται από το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.