Μηλόπιτα

Εύκολη συνταγή για μηλόπιτα αφράτη και μοσχομυριστή. Γίνεται με απλά υλικά που έχτε όλοι στο σπίτι. Προτείνω να βάλετε μισά-μισά ξινόμηλα με κόκκινα μήλα για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Μήλο και κανέλα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Απολαύστε τη μηλόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα ξετρελαθείτε!

Δύσκολη
1:15

12

15 λεπτά

1 ώρα

Συνταγη για μηλοπιτα απο την Αργυρω.

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Ταψί

Υλικά

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια του ενός εκατοστού.
  2. Κοσκινίζουμε  το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ.
  4. Το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 180°C.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 3-4′ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη..
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Χτυπάμε για 1 λεπτό να εξαλειφθεί η μυρωδιά του αυγού.
  4. Χαμηλώνουμε το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα.
  5. Προσθέτουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  7. Σταματάμε το μίξερ και δουλεύουμε με σπάτουλα
  8. Προσθέτουμε τα μήλα και το υπόλοιπο αλεύρι.
  9. Με τη σπάτουλα αναδιπλώνουμε απαλά μέχρι να χαθεί το αλεύρι και να καλυφθούν τα μήλα.
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη φόρμα.
  11. Τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για περίπου 55′, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
  2. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε μέχρι μέσα ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο της.
  3. Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε σταθεί στη φόρμα για 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά.
  4. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
  5. Διατηρείται, αφού τη σκεπάσουμε, σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.

Tips

  • Για να μην οξειδώνονται και μαυρίζουν μπορούμε να στάξουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και να τα ανακατέψουμε.
  • Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό πρέπει να απορροφάται από το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Απόρρητο