Αφράτη μηλόπιτα κέικ σε 5΄

Αν ψάχνετε για την καλύτερη μηλόπιτα κέικ, μόλις τη βρήκατε! Αυτή η αφράτη και αρωματική μηλόπιτα κέικ συνδυάζει τη γεύση του παραδοσιακού γλυκού με την υφή ενός σπιτικού κέικ.

Εύκολη
0:55

6 - 8 μερίδες

5 λεπτά

50 λεπτά

η καλυτερη μηλοπιτα κεικ - μηλοπιτα κεικ - αφρατη μηλοπιτα κεικ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Φόρμα

Φόρμα

Φούρνος

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

    1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρας).
    3. Θα χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα ή ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.
    4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
    5. Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο Lurpak soft με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα.
    6. Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
    7. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
    8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.
    9. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
    10. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.
    11. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
    12. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μίγμα.
    13. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
    14. Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μίγματος.
    15. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
    16. Ξεφορμάρουμε με προσοχή.
    17. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Tips

  • Πάντα ξεκινάμε και τελειώνουμε με το αλεύρι κατά την ανάμειξη, όταν το προσθέτουμε εναλλάξ με υγρά υλικά.
  • Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Χρησιμοποιήστε σύρμα ζαχαροπλαστικής και λίγη υπομονή!
  • Το πιο σημαντικό στάδιο είναι το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Φροντίστε να γίνουν αφράτη κρέμα — αυτό θα δώσει ανάλαφρη υφή στο κέικ.
Απόρρητο