Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή μπορούμε και στους 160°C στον αέρα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα ή ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή μπορούμε να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο Lurpak soft με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα.
- Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.
- Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.
- Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
- Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μίγμα.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μίγματος.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε με προσοχή.
- Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα κατά βούληση.
Tips
- Πάντα αρχίζουμε και τελειώνουμε με το αλεύρι.
- Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Απλά χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
- Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη.