Μηλόπιτα κέικ σε 5′
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις ή μπορούμε και στους 160°C στον αέρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή μπορούμε να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο Lurpak soft με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα.
Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μείγμα για κέικ, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.
Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στο βουτυρωμένο ταψί.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.
Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μείγμα για κέικ.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Η μηλόπιτα είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μείγματος.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα κατά βούληση.
Η καλύτερη και εύκολη μηλόπιτα σαν κέικ ταψιού είναι έτοιμη και λαχταριστή!
Μυστικά επιτυχίας
Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το στην προτελευταία πάνω σχάρα.
Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Απλά χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.