Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρας).
 - Θα χρησιμοποιήσουμε μια φόρμα ή ταψί στρογγυλό 18 ή 20 εκατ.
 - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
 - Ρίχνουμε σε ένα μπολ, το βούτυρο Lurpak soft με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 με 4 λεπτά να γίνουν κρέμα.
 - Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
 - Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, λίγες σταγόνες χυμό από το λεμόνι και το αλάτι.
 - Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.
 - Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
 - Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά καρέ του 1 εκατοστού.
 - Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια.
 - Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στο μίγμα.
 - Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.
 - Ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις ή στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Είναι έτοιμη όταν φουσκώσει, ροδίσει και η λάμα από το μαχαίρι να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του μίγματος.
 - Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.
 - Ξεφορμάρουμε με προσοχή.
 - Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
 
Tips
- Πάντα ξεκινάμε και τελειώνουμε με το αλεύρι κατά την ανάμειξη, όταν το προσθέτουμε εναλλάξ με υγρά υλικά.
 - Μπορείτε να την φτιάξετε και χωρίς μίξερ. Χρησιμοποιήστε σύρμα ζαχαροπλαστικής και λίγη υπομονή!
 - Το πιο σημαντικό στάδιο είναι το χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Φροντίστε να γίνουν αφράτη κρέμα — αυτό θα δώσει ανάλαφρη υφή στο κέικ.
 









