Κεφτεδάκια με μακαρόνια

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια με κεφτεδάκια είναι το απόλυτο οικογενειακό φαγητό για κάθε μέρα.

Εύκολη
0:40

4 - 5

15 λεπτά

25 λεπτά

κεφτεδακια με μακαρονια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα πολύ χορταστικό κυρίως γεύμα που μπορεί εύκολα να μαζέψει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Μας προσφέρει όλα τα μακροστοιχεία που χρειαζόμαστε (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά) στις αναλογίες που χρειαζόμαστε ημερησίως, ενώ παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμινών C, Α, καθώς και καροτενοειδών κι άλλων πολυφαινολών κυρίως προερχόμενων από τα βότανα και τα μπαχαρικά της σάλτσας. Συνδυάστε με σαλάτα λαχανικών κι έχετε ένα τέλειο γεύμα.

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Video

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ σε κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.
  2. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.

ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

  1. Πλάθουμε όσο πιο μικρά μπαλάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.
  2. Προσθέτουμε στη σάλτσα  όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15′.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

  1. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  2. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄.
  3. Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  4. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.
Απόρρητο