Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά για 10΄.
Για τα κεφτεδάκια
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.
Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.
Προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κοκκινιστά κεφτεδάκια όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15′.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.