Φανταστική μακαρονάδα, φτιάξτε μπόλικη γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή! Μία συνταγή για κεφτέδες και χωρίς τηγάνισμα.

Φανταστική μακαρονάδα, φτιάξτε μπόλικη γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή! Μία συνταγή για κεφτέδες και χωρίς τηγάνισμα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
704

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. σπαγγετίνι
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτ. σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πλούσια σάλτσα ντομάτας

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 640 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια είναι ένας σημαντικός λόγος για να κάτσει όλη η οικογένεια στο τραπέζι. Χωρίς τηγάνισμα και με τη φανταστική ελαφριά σάλτσα ντομάτας να περιχύνεται πάνω στους κεφτέδες και στα μακαρόνια η απόλαυση είναι μοναδική. Ένα υπέροχο φαγητό που θυμίζει της γιαγιάς και αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Η Αργυρώ έχει την εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία!

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά για 10΄.

Για τα κεφτεδάκια

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.

Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.

Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.

Προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κοκκινιστά κεφτεδάκια όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15′.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.

Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.

Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.

Δείτε επίσης τη συνταγή με όλα τα μυστικά μου, για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια!

Βίντεο

Πώ αλλιώς φτιάχνεις κεφτεδάκια;

Συμβουλή του Ειδικού

Ένα πολύ χορταστικό κυρίως γεύμα που μπορεί εύκολα να μαζέψει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Μας προσφέρει όλα τα μακροστοιχεία που χρειαζόμαστε (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά) στις αναλογίες που χρειαζόμαστε ημερησίως, ενώ παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμινών C, Α, καθώς και καροτενοειδών κι άλλων πολυφαινολών κυρίως προερχόμενων από τα βότανα και τα μπαχαρικά της σάλτσας. Συνδυάστε με σαλάτα λαχανικών κι έχετε ένα τέλειο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται