Κεφτεδάκια με μακαρόνια

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια με μακαρόνια

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πλούσια σάλτσα

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.

Το μίγμα

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.

Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.

Στο τηγάνι

Πλάθουμε όσο πιο μικρά μπαλάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.

Προσθέτουμε στη σάλτσα  όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15′.

Τα μακαρόνια

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄.

Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.

https://www.argiro.gr/recipe/mini-keftedakia-me-spaggetini-kai-saltsa-ntomatas/