Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, το σπανάκι και τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και το σπανάκι και αφήνουμε να πιούν όλα τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τη γέμιση σε σουρωτήρι και ακουμπάμε βάρος επάνω για να στραγγίσει καλά.
- Έπειτα τη βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το μάραθο και τη φρυγανιά.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
- Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30′.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Κόβουμε σε δισκάκια με διάμετρο 10 εκ.
- Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τα διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.
- Αλείφουμε τις άκρες με νερό και πατάμε με πιρούνι για να κολλήσουν οι άκρες.
- Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με ταχίνι και λεμόνι.
ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑΚΙΑ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ