"
  • προετοιμασία 40 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Για τη γέμιση
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό διάφορα άγρια χόρτα του βουνού
  • 400 γραμ. σπανάκι
  • 2 μέτρια πράσα
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • ταχίνι και λεμόνι για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η γέμιση να πιει όλα τα υργά της

    Ζύμη μαλακή και εύπλαστη

    Τα σερβίρουμε ζεστά

    Μοναστηριακά μαραθοπιτάκια

    Για τα μαραθοπιτάκια, φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση. 

    • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα και το σπανάκι για τα μαραθοπιτάκια .
    • Τα στραγγίζουμε καλά.
    • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το φρέσκο κρεμμύδι για τα μαραθοπιτάκια μέχρι να γίνουν διάφανα.
    • Προσθέτουμε τα χόρτα και το σπανάκι και αφήνουμε να πιούν όλα τα υγρά τους.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Βάζουμε τη γέμιση σε σουρωτήρι και ακουμπάμε βάρος επάνω για να στραγγίσει καλά.
    • Τη βάζουμε σε μπολ.
    • Προσθέτουμε το μάραθο και τη φρυγανιά.

    Για τη ζύμη

    • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
    • Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30′. 4.
    • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
    • Κόβουμε σε δισκάκια με διάμετρο 10 εκ.
    • Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και τα διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα.
    • Αλείφουμε τις άκρες με νερό και πατάμε με πιρούνι για να κολλήσουν οι άκρες.
    • Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
    • Βγάζουμε και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    • Τα σερβίρουμε ζεστά με ταχίνι και λεμόνι.

    Δοκιμάστε να φτιάξετε και την νηστίσιμη κρεμμυδόπιτα, θα με θυμηθείτε!

    Μετά τα φανταστικά μαραθοπιτάκια, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×