Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ με κάδο το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό γάλα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Πρέπει να είναι μαστιχωτή η ζύμη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Χτυπάμε τα υλικά για 2′ στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Δυναμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα και χτυπάμε για 6′.
Προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης, κράνμπερις, σταφίδα και σταγόνες σοκολάτας.
Μαζεύουμε τη ζύμη και με τις ενώσεις προς τα κάτω τη βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ.
Την σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή για 1 ώρα κοντά σε ζεστό σημείο. Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξεφουσκώνουμε με τα χέρια τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια.
Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε απαλά να βουτυρωθούν όλα.
Για την καραμέλα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βουτάμε 1-1 μπαλάκι ζύμης να καλυφθεί καλά με την κανελοζάχαρη.
Αυτή λιώνει με το ψήσιμο, δημιουργεί μια καραμέλα με άρωμα και γεύση κανέλας που το ποτίζει μέχρι την καρδιά του.
Ψήσιμο
Τα βάζουμε σε μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και τα τοποθετούμε απαλά το ένα πάνω στο άλλο, δεν τα πιέζουμε.
Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30΄.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40′.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε για 20′ στη φόρμα κι έπειτα το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά. Προαιρετικά, περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
*Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.