Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1΄-2΄.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
- Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2΄-3΄ ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό κρέατος ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
- Κλείνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά -μέτρια- και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10΄.
- Δοκιμάζουμε το κρέας, πρέπει σε αυτό το στάδιο να είναι μαλακό και να έχει δέσει η σάλτσα του.
- Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.
- Όταν εμφανισθούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού -μετά από 15΄-20΄- σβήνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα το φαγητό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10΄-15΄. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία και το ρύζι θα παραμείνει σπυρωτό.
- Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή με γιαούρτι.