Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
- Κόβουμε το μοσχάρι με ένα μαχαίρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες.
- Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (2 κ.σ. γεμάτες), και το ανακατεύουμε καλά, να ρουφήξει το αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (χαμηλή) κατσαρόλα και τινάζουμε το κρέας να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4΄-5΄.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα και 15΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο.
- Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για 5΄.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφού τα χόρτα πιούν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσουν.
- Σερβίρουμε χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο.
- Στη μέση βάζουμε ρύζι άσπρο και από πάνω μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο με 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
- Το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Το σκόρδο κάθεται κάτω και συγχρόνως αρωματίζει το λάδι.
- Παίρνουμε κουταλιές από το λάδι για να αρωματίσουμε τα φαγητά.